Jojobaolie: een 100% natuurlijk product voor droomhaar!
Jojobaolie is een volledig natuurlijk product, ideaal om je haar te voeden, te verzachten en te laten glanzen.
Jojobaolie: een bron van voordelen
- Deze olie heeft het vermogen om talg op te lossen, de oorzaak van vet haar en roos.
- Het dringt zeer goed door in de huid, waardoor het diep kan inwerken.
- Het heeft een aangename geur waardoor raffinage overbodig is, en zo behoudt het al zijn heilzame eigenschappen.
- Het is een sterk hydraterend product.
- Het beschermt tegen de werking van de zon en UV-stralen, die schadelijk zijn voor huid en haar.
Voordat je je haar wast:
Breng één keer per week jojobaolie aan op de punten en laat 30 minuten inwerken. Was je haar daarna met je gebruikelijke shampoo.
Ideaal voor gespleten haarpunten en droge punten.
Gemengd met je shampoo:
voeg 6 tot 8 druppels jojobaolie toe aan je shampoo, wacht 3 minuten en breng het mengsel vervolgens aan op je haar. Laat enkele minuten inwerken voordat je uitspoelt.
credit : Foto van Diva Plavalaguna: https://www.pexels.com/fr-fr/photo/femme-reflet-regarder-sourire-5710333/
Effectief tegen vet haar en om je haar weer volledig te laten glanzen.
Als masker:
Breng jojobaolie aan op je haar, wikkel het in een warme handdoek (voor een effectievere werking) en laat 20 minuten inwerken voordat je het uitspoelt met een goede shampoo.
Om je haar een flinke boost te geven.
In doe-het-zelf cosmetische recepten:
Enkele meer uitgebreide recepten:
Om te ontvetten, te voeden en te laten glanzen:
Meng in een grote kom:
1 kopje shampoo
1 kopje mineraalwater
1 theelepel jojobaolie
10 druppels tea tree etherische olie
10 druppels lavendel etherische olie
10 druppels rozenhout etherische olie
10 druppels sandelhout etherische olie
Breng dit masker aan op je haar, wikkel het in een warme handdoek en laat 30 minuten inwerken voordat je uitspoelt. Het resultaat is indrukwekkend.
Stylinglotion voor vet haar (verzacht en laat glanzen):
Meng:
1/2 theelepel jojobaolie
1/2 tl geranium etherische olie
1 tl lavendel etherische olie
2 tl rozemarijn etherische olie
Schud vervolgens krachtig en breng het zo aan op je haar voordat je het stylet.
Wist je dat?
- Jojobaolie wordt gewonnen uit de vrucht van een struik die oorspronkelijk uit Noord-Mexico komt.
- Eeuwenlang werd deze olie gebruikt door de Azteken, die er zelfs magische eigenschappen aan toeschreven.
credit: Foto van Diva Plavalaguna: https://www.pexels.com/fr-fr/photo/femme-reflet-regarder-sourire-5710333/